Εταιρεία


Layout 1Η εταιρία “Σταθατος Παναγιώτης & Υιοί Ο.Ε” ιδρύθηκε το 1979 με έδρα τη Ναύπακτο, από τον Παναγιώτη Σταθάτο. Τα πρώτα χρόνια εμπορευόταν ξυλεία στέγης, οικοδομική ξυλεία, πατώματα και ξύλινες επενδύσεις (ραμποτέ), ενώ μέχρι το 1983 στη γκάμα είχαν προστεθεί και τα βιομηχανικά είδη (νοβοπάν, μελαμίνες, MDF κτλ). Παράλληλα με το εμπόριο, από τα πρώτα κιόλας χρόνια η εταιρία ασχολήθηκε και με την παραγωγή προϊόντων από ξύλο, με γνώμονα την ποιότητα και την εργονομία.

Το 1990 αγοράστηκε το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται σήμερα η εταιρία, στο Ευπάλιο Φωκίδας. Η μεταφορά της έδρας ολοκληρώθηκε το 1999 μετά από μια περίοδο ταυτόχρονης λειτουργίας σε Ναύπακτο και Ευπάλιο.

Το 2002, ταυτόχρονα με την ανέγερση νέου κτιρίου στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, η εταιρεία πήρε τη σημερινή νομική της μορφή (Ο.Ε ) με συνιδιοκτήτες τους Παναγιώτη (ιδρυτής) και τους Πέτρο και Κώστα Σταθάτο. To 2006 ξεκίνησαν οι εισαγωγές των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών από Κεντρική Ευρώπη και κατόπιν από Σκανδιναβία ενώ σήμερα η εταιρία εισάγει πρώτες ύλες από περισσότερες από 10 χώρες.

Τα κτίρια, τα μηχανήματα και τα μεταφορικά μέσα της εταιρίας είναι ιδιόκτητα και προερχόμενα από αμιγώς ίδια κεφάλαια με μηδενικό δανεισμό. Πλέον, μετά από την αποχώρηση του Παναγιώτη Σταθάτου οι δύο μοναδικοί μέτοχοι είναι οι Πέτρος και Κώστας Σταθάτος με ίσο ποσοστό.